Juni 2017 - Circulair en Gezond

Appartementen Oostpoort bewoond

In het Amsterdamse Oostpoort maakten architecten Tako Postma en Jop Alberts een ambachtelijk gemetseld appartementengebouw, dat enerzijds een stevige wand aan het Paradijsplein oplevert en anderzijds vanzelfsprekend verbonden is met de woningen in de omgeving. Hoewel alle zijden van het gebouw verschillend zijn, bindt de gevouwen gevel met verticaal gemetselde ‘naden’ het geheel. 

Door het gebouw als een 6-spanner vorm te geven met een a-centrische kern, zijn er acht verschillende woningtypes die verschillende doelgroepen kunnen huisvesten, van alleenwonenden tot aan gezinnen. De combinatie met dragende gevels biedt veel indelingsmogelijkheden waarbij wijzigingen in de woonbehoeftes in de toekomst zonder al te grote aanpassingen aan de appartementen kunnen worden doorgevoerd. Onder de hoge kap zijn twee spectaculaire penthouses met groot dakterras. De vele dubbele verticale ramen en grote balkons maken dat het voelt alsof je buiten leeft midden in de stad. 

- Project Oostpoort in Amsterdam

Meer informatie: Tako Postma, Jop Alberts