April 2017 - Samen wonen

Selectie Leidsche Rijn gewonnen

Ons ontwerp van 90 woningen in een krachtig getrapt volume is door de gemeente Utrecht gekozen tot beste ontwerp voor een woonblok in het centrum van Leidsche Rijn. Met de ontwikkeling en realisatie van het eigentijdse gebouw, dat voorlopig nog ‘Kavel 3.5’ als werktitel heeft, bieden wij een vernieuwend en duurzaam woonconcept met een zeer hoogwaardig comfort. Het mooie, groene en duurzame gebouw zal doelgroepen van zowel binnen als buiten de stad aanspreken en met zijn bewoners een positieve impuls geven aan de levendigheid en stedelijkheid van deze bijzondere plek. 

Het ontwerp speelt zorgvuldig in op de markante ligging tussen Terwijde en Het Zand: het vormt een baken aan de noordelijke stadsas. Het volume maakt een geleidelijke overgang van de grote stedelijke schaal naar de wereld van groen, water en spelende kinderen. Met zijn getrapte vorm verbindt het vanzelfsprekend het stedelijke karakter van het gebied rond het station met de kleinere en vriendelijke schaal van de gerealiseerde bebouwing rond de Carel Willinkstraat. In het gebouw zijn op logische plekken heel verschillende woningtypes gemaakt, van dubbele werkwoningen aan de straat tot penthouses met enorme dakterrassen. En dat alles vormgegeven in een sfeervolle warm-gele baksteenarchitectuur. Kortom: wonen op twee haltes van Utrecht-Centrum in een oase van rust, groen en water. 

De indiening is een samenwerking tussen BPD (ontwikkelaar), Van Grunsven Groep (Bouwbedrijf), Minosch (duurzaamheid), Erwin Stam (Landschapsbureau) en Inbo. Het nieuwbouwproject is een mix van stadswoningen, appartementen en penthouses met riante buitenruimten. 

Meer informatie: Bert van Breugel, Frank Zewald