10 september 2015

Nieuwe werkomgeving ING

Nieuwe werkomgeving ING

Passend bij de nieuwe manier van werken van ING krijgt de locatie Acanthus in Amsterdam een nieuw interieur voor een drietal verdiepingen, gelegen in een ring rond de binnentuin, met een gezamenlijk oppervlak van zo’n 15.000 m². Het werken in een ‘scrum-omgeving’ krijgt hier een geheel eigen uitstraling. Na een succesvolle pilot (‘the Lab’) in het voorjaar heeft ING besloten deze werkwijze over een groot deel van het gebouw uit te rollen.

Om de nieuwe uitstraling al vanaf de entree zichtbaar te maken en het liftgebruik te ontmoedigen, hebben we een nieuwe route vanaf de entree naar de tweede verdieping ontworpen, waarop ontmoeten centraal staat. Een grote dragende wand maakt plaats voor een imposante schoorconstructie en een brede, uitnodigende trap. Met verschillend ingerichte zitjes op plateaus langs de trap creëren we ruimte voor formeel en informeel overleg.

De natuurstenen vloer is de loper die vanaf de entree via de trap naar de eerste verdieping de route begeleidt. Op de verdiepingen introduceren we vides en trappen die de kantoorvloeren met elkaar verbinden. Rond deze natuurlijke ontmoetingsplekken worden ontspannen huiskamers voor de verschillende teams gemaakt. De ‘family kitchen’ en ‘garden hub’ geven een nieuwe invulling aan de restauratieve voorzieningen van het pand, geheel in lijn met het nieuwe werkplekconcept.

Het ontwerp van de nieuwe ING werkomgeving in gebouw Acanthus is een gezamenlijk project van Inbo en Fokkema & Partners. De realisatie van de nieuwe entree, als eerste fase van de transformatie, is deze zomer gestart.

Meer informatie: Jacques Prins, Rodi van der Horst, Wilco van Gils, Peter Mantel