Selectie Bosrijk (cluster 3) gewonnen

Duurzame woningbouw in Meerhoven

04-02-2021

We hebben samen met Van Wanrooij Projectontwikkeling de selectie gewonnen van Bosrijk (cluster 3), die door de Gemeente Eindhoven is uitgeschreven. Het plan ‘The New Mess’ voegt in totaal 18 woningen toe aan de groene wijk Meerhoven. Duurzaamheid vormt een belangrijk uitgangspunt.   

De jury was onder de indruk van de uitvoering hiervan: “Dit plan heeft bijna alles en is zeer compleet.” Ook de materiaalkeuze overtuigde: “Hier lezen we een uitgebreid en inspirerend verhaal, alles klopt en is tot in detail al uitgewerkt.”   

De woningen zijn ontworpen volgens het principe van een passiefhuis. Dat houdt in dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van de zon. De wintertuin op de zuiden speelt daarin een belangrijke rol. Deze werkt als warmtebuffer in de winter en voorziet de bewoners van extra buitenruimte in de zomer. 

Daarnaast zijn de verschillende woonblokken zorgvuldig ingepast in het bestaande landschap. De bewoners van Bosrijk hebben een gemeenschappelijke tuin. Dit stimuleert het onderlinge contact. Zij ontmoeten elkaar in de kruiden- en bloementuin, of bij de speelplek voor de kinderen. 

En ‘The New Mess’? De naam van het plan verwijst naar de bijzondere historie van de plek. Het oude vliegveld Welschap is nu de wijk Meerhoven. Ter plaatse van het voormalige officiershotel en eetzaal (de mess) zal dit nieuwe, duurzame woningbouwproject gerealiseerd worden. 

Meer informatie? Aron Bogers