Science Museum opgeleverd

Met parametrisch ontworpen gevel

05-01-2021

Het Science Museum in de stad Nanchang (China) heeft in december de deuren geopend. Het gebouw markeert de toegang tot een nieuw district: Wanchuang Science City, dat halverwege 2021 helemaal klaar is. 

De vloeiende vormen maken het gebouw een blikvanger. We hebben de complexe gevel parametrisch ontworpen. Deze tool kent vele voordelen. Ontwerpoptimalisatie is daar een van. Denk daarbij aan het beperken van het aantal benodigde gevellamellen.

Het is een multifunctioneel gebouw. Het biedt voldoende tentoonstellingsruimte. Daarnaast is dit een ideale plek om evenementen te organiseren. Dat het Science Museum meerdere functies vervult, wordt aan de buitenkant benadrukt.

- project Science Museum in Nanchang (China)

Meer informatie: Mark Dekker