Ruimte voor ontmoeting

Fris nieuw interieur Radboud bibliotheek

21-07-2016

De Erasmuslaan op de Universiteitscampus van de Radboud Universiteit is voor Inbo een rijke bron van mooie projecten gebleken. Momenteel vindt de renovatie en uitbreiding plaats van het gebouw voor Tandheelkunde als ook de huisvesting van de Arbo- en Milieudienst, werken we aan het ontwerp voor de nieuwe Faculteit Sociale Wetenschappen en blikken we terug op de herinrichting van de Centrale Bibliotheek.

Laatst genoemde is een seizoen in gebruik en de reacties peilende kunnen we spreken van een zeer geslaagd project. Vanuit de vraag naar meer ‘studieplekken en stopcontacten’ zijn we vertrokken om met name de midden zone van het gebouw te voorzien van een nieuwe inrichting. De centraal gelegen servicebalies zijn volledig vernieuwd, net als de units voor het uitlenen en inleveren van gehuurd materiaal. Op de verdieping is meer licht, ruimte en overzicht gemaakt door het weghalen van wanden en puien. Resultaat is een groot open gebied voor ontmoeting, studie en wisselende exposities. Centraal in de ruimte maakten we een nieuwe coffee corner, als spil voor alle activiteiten en functies daaromheen.

Vanwege de relatief rustige zomerperiode en de drukke tentamenweken daar omheen stond er veel tijdsdruk op de realisatie. Het was dan ook mooi te zien dat alle betrokken partijen hetzelfde doel voor ogen hadden en van daaruit opereerden. Aannemer KlokBouw uit Nijmegen nam de verbouwing op zich, het maatwerk meubilair kwam tot stand in samenwerking met Coors uit Ridderkerk.

- Project Bibliotheek Radboud Universiteit Nijmegen

Meer informatie: Maarten Hooijmeijer