Opening Cedar ING hoofdkantoor

Benaderbaar, innovatief, open en verbonden

14-01-2020

Op 7 januari is Cedar, het nieuwe kantoor voor de grootste bank van Nederland, officieel geopend. Het gebouw gelegen in Cumulus Park is ontworpen door Benthem Crouwel ArchitectsHofmanDujardin ontwierp de atrium platforms en het interieur.

Inbo Engineering verzorgde de technische uitwerking in opdracht van het Consortium Frankemaheerd: een samenwerkingsverband van de ontwikkelaars EDGE en G&S Vastgoed. De werkzaamheden omvatten het indienen van de aanvraag omgevingsvergunning, het vervaardigen van de technisch ontwerpstukken en de uitvoeringsstukken met behulp van een 3D BIM model. Aan de hand van dit model speelde Inbo een fundamentele rol in de beheersing van de informatiestromen.

In opdracht van ING heeft Inbo Engineering ook het door HofmanDujardin gemaakte interieurontwerp in het 3D BIM model uitgewerkt. Zo kon een volledig geintegreerd ontwerp van casco en interieur tot stand worden gebracht. Het prachtige eindresultaat was mogelijk door de mooie samenwerking met beide architecten, opdrachtgevers, aannemer en adviseurs.

Cedar kantoor draagt de ING ambities uit: benaderbaar, innovatief, open en verbonden met de samenleving. Het gebouw werd bekroond met BREEAM Outstanding score.

Interieurbeelden: ©HofmanDujardin, Matthijs van Roon
Exterieurbeelden: ©Egbert de Boer

Project: Cedar ING hoofdkantoor, Amsterdam