Leren van de Nederlandse aanpak

Gelukkige gebruikers in een groen ecosysteem

23-07-2019

Future Hill Campus in Guangzhou is de nieuwe locatie van onze opdrachtgever Vanke, één van de grootste vastgoedontwikkelaars in China.

Vanke mikte op een aantrekkelijke, gezonde en groene werkomgeving voor bedrijven reikend van jonge startups tot volwassen middelgrote ondernemingen, die zich richten op technologie, ICT en de mobiele industrie. De campus stelt hen in staat hun individuele kwaliteiten te ontplooien en biedt hen tegelijkertijd een krachtig collectief; een platform. 

Mark Dekker: “We hebben de interesse van onze Chinese opdrachtgevers gewekt door onze aanpak bij de ontwikkeling van de High Tech Campus in Eindhoven en besloten enkele principes van de HTCE toe te passen op Vanke’s locatie in Guangzhou. We hebben het omringende landschap gebruikt en een autovrije, centraal gelegen ruimte ontworpen met gedeelde faciliteiten. Een expositieruimte, een sportruimte, a convenience store, restaurant, ontmoetingsruimten en incubatorruimten zorgen voor optimale kansen voor sociale interactie als basisvoorwaarde voor open innovatie. Verzonken tuinen, groene patio’s en daktuinen nemen de groene eigenschappen van de omgeving op en vergroten het gevoel van werken te midden van het groen. De combinatie met de glazen gevels benadrukt de hedendaagse werkomgeving voor de young professionals

Wenli Pan: “De bijzonder gladde gevels hebben effen vliesgevelsystemen met structurele beglazing: de glaspanelen zijn bevestigd met silicone; er zijn dus geen bevestigingsstrips op het glas, wat vrij ongebruikelijk is. Een subtiele variëteit van glaspatronen geeft elk gebouw een eigen karakter. Het overvloedige daglicht dat binnenkomt activeert en stimuleert mensen tijdens hun werk. 

Met onze Nederlandse aanpak van deze moderne Chinese zakelijke campus hebben we een gezonde werkomgeving ontworpen voor tevreden gebruikers!” 

- Project Future Hill Campus, Guangzhou

Meer informatie: Mark Dekker, Wenli Pan