Inbo wint architectenselectie

Herontwikkeling scholencomplex Rotterdam-Vreewijk

15-03-2021

Inbo heeft de architectenselectie gewonnen voor de herontwikkeling van het monumentale scholencomplex aan de Sikkelstraat in Rotterdam-Vreewijk. In opdracht van Fullhouse gaat Inbo aan de slag met het ontwerp voor de transformatie van het bestaande complex naar wonen.

Met het concept verandert de locatie van een besloten versteende plek in een levendig groen hof, waarbij het terrein en het voormalige schoolplein worden ingericht als een collectieve tuin voor de bewoners. Het markante gebouw biedt straks een aantrekkelijk woonmilieu met een gevarieerd woonprogramma. 

In het ontwerp worden de monumentale aspecten van het gebouw gekoesterd. Doel is om met zo min mogelijk aanpassingen het bestaande gebouw te activeren en in al zijn glorie te herstellen en daarmee een impuls te geven aan de levendigheid in Vreewijk. (Bronvermelding foto: collectie Stadsarchief Rotterdam)

Meer informatie: Bert van Breugel