January 2018 - Identity

Headquarter in Guangzhou, China

Inbo's team in Shanghai is working hard towards realization of an office building of approximately 40.000sqm in Guangzhou. The design has been approved by the various government departments two weeks ago and the developer also contracted a buyer for the whole building already. Together with a local architecture office Inbo is now working on the drawings and necessary documents to be able to start construction as soon as possible, scheduled before Chinese New Year. The excavation for the three underground parking levels has been completed and the first preparations for piling have started.

This headquarter office is situated at a prominent location near the Guangzhou South high-speed railway station. The strength of this concept lies in its simplicity. The curved massing is a mere result of the given height limitations; the curves simply connect the higher and lower volumes. Together with the pronounced main entrance and retail podium it provides a solid destination and a powerful landmark for the big square in front of it. 

On the inside this volume has a sequence of prominent open spaces. The impressive 6 floors high central entrance atrium on the main square connects to the office lounge on the north side and the spectacular sky lounge on the 6th floor. The sky lounge functions as a central platform for informal encounters to stimulate interaction and social coherence between the users, which is the key ingredient for a stimulating open innovation environment. The big 5th floor outdoor roof garden is also part of this strategy. 

The elegantly detailed full glass curtain wall façade provides the best daylight conditions for the users and support the building’s striking shape. The dynamic pattern of vertical fins which gives the façade its refinement, accompany the podium and the shared open spaces on the inside. 

More information: Mark Dekker, Wenli Pan, Niels Kranenburg