Booming

Booming

2 juni aanstaande organiseren we voor de derde keer een overburenborrel: Voor de mensen die naar de Provada geweest zijn en “echt gezellige mensen willen ontmoeten”, en ook voor diegenen die zich afvragen of de bouw echt weer booming is.

Booming! Het onmogelijke is mogelijk. Investeerders zien kansen voor woningbouw op locaties, waar dit tot voor kort onmogelijk werd geacht. Twee goede bekenden, Larry Bath (manager Vastgoed van de Alliantie) en Milena Pierey-Pleumeekers (ontwikkelingsmanager Bouwaccent BV van Holland Park) vertellen over de manier waarop in en rond Amsterdam grote projecten tot stand komen: Holland Park in Diemen, de omgeving van Station Sloterdijk en Buiksloterham.

Dat wordt, zoals vorig jaar vele deelnemers in de zon constateerden, “een soort Provada, maar dan met alleen maar gezellige mensen”. Daar hoort u vast bij, dus kom ook en meldt u hier aan.

Ook de lijst projecten van Inbo die in aanbouw zijn, is lang. Voor ons een feest, want 'the proof of the pudding is in the eating'. Architectuur is pas echt te beoordelen als de ruimte gebruikt wordt. De goede voorbereiding in de engineering werpt haar vruchten af in de kwaliteit en snelheid van het bouwen.

Voor ons is 2015 dan ook een fantastisch jaar. Er zijn prachtige projecten in aanbouw, groot en klein, de eerste opleveringen zijn een feit en er zullen er nog dit jaar vele volgen. In deze nieuwsbrief volgen we een aantal van die projecten. Zeer verschillende bouwprojecten. Van sociale huurwoningen in Echtenerbrug tot het Zorg Onderwijs Centrum in Zoetermeer, dat werd geopend door de koningin. Van bankwinkels voor ING tot bijzondere woningen aan het Spaarne in Haarlem. Van het Stanislas College in Rijswijk tot woontoren Spui-Lamgroen in Den Haag.

We vragen ook de aandacht voor een bijzonder project: het hoofdkantoor van Philips Lighting, dat is gerealiseerd in een bestaand labgebouw op de High Tech Campus. In een voormalige binnenplaats is daar een nieuwe entreehal gerealiseerd waarin medewerkers en bezoekers elkaar op een informele manier kunnen ontmoeten, onder een spectaculair lichtkunstwerk. Het lichtende bewijs van de kwaliteit van de interieurontwerpen van Inbo.

Met vriendelijke groet,

Bert van Breugel, Tako Postma